AQ PRESENTER

Köpvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Betalsätt

1. Kort och internetbank
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online- betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Bank AB hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sättvalidera konsumenten vid köp på nätet.

Du kan även betala säkert via din Internetbank i Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Vid betalning slussas du automatiskt till din Internetbank där du loggar in med BankID eller din bankdosa. Pengarna dras sedan direkt från ditt bankkonto i samband med ditt godkännande av transaktionen.

 

2. Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Bank AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av AQ presenter HB överlåtna till Svea Bank AB.

 

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

 

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Fakturavillkor.

 

Ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Ångerrätten gäller dock inte livsmedel eller produkter som är specialbeställda. Detta gäller om varan återsänds i oanvänt skick i sin originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden. Vid retur måste kvitto eller kopia på denna medfölja. Kontakta oss via mail, info@aqpresenter.se, innan retur. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen inte är komplett, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen skett felaktig d.v.s. kvitto saknas eller kontakt inte tagits avstå från återbetalning av varans värde. Vi kommer inte lösa ut paket mot postförskott.

När du utnyttjat din ångerrätt:
När du utnyttjat din ångerrätt ska du återsända varan till oss. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan.

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

Personuppgifter/integritetsskydd

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt GDPR (General Data Protection Regulation), tidigare Personuppgiftslagen (PUL), rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post info@aqpresenter.se.

Leveranser

Normal leveranstid inom 7 dagar. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Under vissa tider kan leveranstiden vara längre men kommer då att meddelas i samband med beställning. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av vara.

Ej uthämtade paket

Har du valt My Pack som fraktsätt finns dina varor kvar hos postombudet under två veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 300,-.

Garanti

Artiklar som omfattas av garanti lämnas två års garanti och enligt konsumentköplagen tre års reklamationsrätt. Kvitto gäller som garantibevis. Vid åberopande av garanti skall alltid kontakt med AQ presenter göras, innan retur, via mail till info@aqpresenter.se.


Tvist

Vid eventuell tvist följer AQ presenter alltid Allmänna reklamationsnämndens rekommendation.